Novi život čudnovate vune / The new life of a fancy yarn

Vjerojatno ćete se sjetiti otkačenih vuna koje sam naučila presti prije par tjedana. Ova vunica na slici lijevo je jedna od njih - mješavina merino ovce, angora zeca, kojekakvih perlica, filcanih kuglica i šta god mi se našlo pri ruci.
U međuvremenu sam od tog smiješnog smotuljka napravila kapu. Prvo sam oprala ispredenu vunu da se lijepo istegne, a zatim na malom tkalačkom stanu napravila komadić u platnenom vezu koji sam na kraju zavezala na vrhu i pretvorila u kapicu.
You may remember the sunday spinning post and the story of how I learned to make
interesting, fancy yarns. The photo left above shows my first attempt at spinning fancy yarns and mixing various fibres (angora, merino) together with felted balls, pearls, buttons and other small items that can pass through the opening on my Ashford Traditional Spinning Wheel. In the meantime, I have washed the span yarn, and woven into a hat. The three photos will tell you all about it.

Comments

Anonymous said…
nabasala sam na tvoj blog tragajući za nekim podacima o zaboravljenim vještinama i oduševilo me sve što sam tu našla, odmah sam te stavila u linkove. I sama znam dosta toga, a mislim da bi blogove pout tvojega trebalo posebno izdvojiti i nekako nagraditi...svraćat ću i dalje...irida
Anonymous said…
Olinka, još jedan prekrasan rad i tkanje! Više mi nedostaje riječi kojima bih ti komplimentirala.
Vera said…
ova otkačena vuna je zanimljiva i predivno izgleda kao kapa.
Goce said…
Predivno je , ovo tkanje me ostavlja bez teksta!
incoknito said…
profesionalac si u pravom smislu rijeci!
Anonymous said…
neka ti 2008 godina bude sretna i izdašna u svemu!irida
Angelina said…
Jas sum od Makedonija, i bas se raduvam kolku ubavi nesta nauciv, cestitam, i samo napred. Te molam kazi mi kade da najdam takov razboj za tkaenje,za da mozam da go probam toa sto ti si go napravila. blagodaram
Olinka said…
Draga Angelina, ne znam da li u Makedoniji mozes da nadjes takav mali razboj za tkanje. Velikih je vjerojatno puno, i ako ti nije mrsko uvijek je dobro probati i na velikom tkalackom stanu. Ako ne znas kome se obratiti, naci cu ti ja par adresa u Makedoniji i poslati. Ovakav mali kao moj tkalacki stan, mozes probati u Zagrebu (znam gdje ga imaju), i to je vjerojatno najblize sto znam. Slobodno se javi, pa ti saljem vise informacija. Lijepi pozdrav, Olinka!

Popular posts