U posjeti Textil Kultur Haslach sajmu / Visiting Textil Kultur Haslach market

Slike govore više od tisuću riječi. Da vas ne opterećujem prevelikom pričom, odlučila sam staviti nekoliko slika da vam dočaram dojmove sa tekstilno i tkalačkog događanja 20-21. srpnja u Haslachu. Ovo je bila moja prva posjeta sajmu, i stvarno sam se oduševila raznolikošću izlagača i radova. Bilo je tu svega, tkanog, pletenog, šivanog, filcanog, interesantnog nakita od filca, žice, ručno bojane vune, raznoraznih boja za farbanje, gotovih prirodnih materijala od lana, konoplje, vune. Našlo se svega, pa evo samo malog pregleda zanimljivosti.

The pictures are saying more than a thousand words. Not to bore you with the long stories, I have decided to put a number of photos to give you an impression of the Textile and Weaving market that took place on July 20-21 in Haslach, Upper Austria. This was my first visit to the market, and I really was impressed with the variety of exhibitors and their works. Woven, knitted, sewn, felted, very interesting jewelry made of felt, wire, hand painted wool, ready made natural linen fabric, lots of unique clothing pieces.






Prijateljica pozira u kapi i ogrlici ispletenoj od brončane žice - My friend is posing wearing a hat and necklace made of bronze wire.

Prirodno bojana vuna i mala filcana zivotinja. Prekrasna, ali i preskupa/Naturally painted wool, and a little felted animal. Cute but expensive.

Najmanji kameni gumbi na svijetu (lijevo) a desno su prekrasni starinski končani gumbi koje je još moja baka imala na posteljini. Prekrasno je vidjeti da se isti proizvode još dan danas. The smallest stone buttons in the world together with the lovely ancient buttons my grandmother always had on the old bedding. It is still produced by a small company in Austria.

Filcana ogrlica, nešto jako jako lijepo - Necklace made of felted little coloured balls. Something really beautiful.

Comments

Anonymous said…
Mislim da bih se i ja lijepo provela na takvom jednom sajmu, kad god naiđem na neke stare vještine, tako se obradujem, kao da u najmanju ruku imam osobne koristi od toga. Nekako mislim da je velika šteta što u Hrvatskoj nitko do sada nije došao na ideju da ozbiljnije predstavi ručne radove na nekom sajmu, koji ne mora nužno biti folkloristički.
incoknito said…
u australiji se to obicno organizuje preko pletachkih (ili nekih drugih) organizacija. ja uzivam posjecujuci iste. samo gledam i uzdishem :)
sigurna sam da si se divno provela!
Sharon said…
Interesting to see a man spinning. I only know who does.
Unknown said…
ogrlica je divna.
Ate said…
Die Knöpfe mit Garn bespannt sind wunderbar!!

Popular posts