Ali, ja još uvijek tkam / Well, I am still weaving


I just realized that it was a while ago I have written about weaving.
Well, do not worry, as I am still weaving. I did have a small break, but after the Budapest exhibition, I have been very industrious. Since the visitors to the exhibition have really liked those vividly coloured scarves, I have decided to make some more of them and to finally use that funny coloured yarn I span myself in March. Rather then experimenting with some complicated patterns, I opted for a plain-tabby weave. Here are the photos of my latest works:

Gledajući po blogu, vidim da je prošlo već neko vrijeme otkad sam pisala o tkanju. No, to ne znači da nisam tkala. Istina je da sam imala malu pauzu, sakupljala inspiraciju, ali nakon izložbe u Budimpešti, prošli sam se tjedan bacila na posao. Kako su posjetiocima izložbe u te vruće ljetne dane najviše za oko upali najšareniji komadi tkanja, tako sam odlučila da napravim nekoliko novih tkanja, i da napokon iskoristim vlakna koja sam sama isprela tokom ožujka. Umjesto eksperimentiranja sa kompliciranim uzorcima/mustrama, odlučila sam se za platneni vez. Evo i slika posljednjih tkanja:

Comments

Sharon said…
I think it's a shame to think of tabby as "opting" because when you're working with handspun yarn, you want to show it off, not hide it in a skillful weaving pattern. Your scarves are absolutely lovely.
incoknito said…
prekrasni radovi olinka!

Popular posts