February 19, 2011

Alpaka jedan, dva i tri - Alpaca one, two and three


I dalje alpaka.... tri šala, tri različite boje, isti uzorak. Umjesto riječi stavljam samo slike redom kako sam ih tkala.Sivo, bijelo, crno.
Za razliku od devine vune/dlake moja je alpaka stvarno super mekana, ne bode ni malo, pada prekrasno, i stvarno sam zadovoljna rezultatom i vunom. 
U međuvremenu sam napokon bila na izletu u prošlost, prvi puta sam bila u Unitasovom tvorničkom dućanu. Vune nisam niti gledala jer je meni Unitas uvijek vezan uz konac, i to sam pronašla bez problema i kupila nešto više od dvije kile pamuka za osnovu - bijeljenog i kremastog, i onda još oko 1.1kg raznoraznih drugih prekrasnih boja konca. Sad sam opet na mukama šta započeti slijedeće. Da mi ne bude dosadno i u slučaju da mi 3 kile materijala nisu dosta u malom sam poljoprivrednom dućanu kupila liko i špagu od konoplje, onu odvratno smrdljivu, ali od nje sam davno znala napraviti lijepe stvari koje su brzo razgrabljene.
4 comments:

Helga said...

your alpaca scarves are lovely!

Roman Tales said...

Prekrasni šalovi!
Ako budeš negdje u prilici probaj devinu dlaku, nije rečeno da su sve pikave kao ova moja :-(

Olinka said...

Svakako ću probati devinu dlaku. To je jedna od rijetkih materijala koje nisam probala. Nije ni svaka alpaka mekana i podatna kao ove na slici. Isto je sa kašmirom koji sam nabavila na farmi u Toskani prije par godina. Sve super, lijepo i krasno, dok ja to nisam stavila oko vrata, kad je počeo pikati, više ga nisam dirala.

Alida said...

Lovely shawls!