Veselo tkanje za tamne zimske dane

Priprema osnove za tkanje
Ovako kao na desnoj slici je u nedjelju izgledao početak novog tkanja. Meni uvijek draga i najzahvalnija nit za osnovu je obično pamučni konac "Matko". Moram priznati da sam ovaj puta započela snovati bez pravog plana šta i kako dalje, jer sam se dvoumila oko materijala za potku, uzorka, boja.... ma zapravo svega. Trebalo nam je nekih dva sata postaviti osnovu od toga sat vremena za provući sve niti kroz ničanice, ali uspjela sam to napraviti bez ijedne greške, što me jako razveselilo.
Kad je stiglo vrijeme za tkanje, ipak sam napravila plan i u tmurni nedjeljni dan odabrala vesele, suncane, ljetne boje i krenula u akciju. Tkam pomalo svaki dan, i jučer popodne mi se učinilo da imam još nekih tridesetak centimetara, da bi se neugodno iznenadila da je ostalo još puno više. Ako ne završim danas, sutra sam sigurno gotova. Osnova je preko dva metra dužine, širina gotovog tkanja je nekih 42-25cm. Naravno, prije pranja. Potka je lanena, a detalje čuvam za slijedeće javljanje.


Comments

Roman Tales said…
Mislim da se svega nekoliko blogerica razumije u tkanje ... ja na zalost nisam jedna od njih, zato jedva cekam vidjeti sto je konacni rezultat :-)
Katarina Miksa said…
Interesuje me cena baš takvog razboja za tkanje , koje mu je ime, gde ste ga kupili i koja je cena bila.
Hvala unapred
Katarina Mikša

Popular posts