Stiže zima.../The winter is about to come

Zima samo što nije stigla, ja sam se primila tkanja malih šalova i kapa za novopridošlu rodbinu. Slika plavo-zeleno-narandžastog alpaka kompletića na lijevoj strani, a desno je sretno dvomjesečno dijete sa svojim prvim šalom i kapom spreman za prvi snijeg. Druga dva kompletića su također već oko vrata i na glavama mališana, na žalost nemam slike. U međuvremenu sam prošli tjedan bila na pletačkom sastanku, doduše zajedno sa mojim malim tkalačkim stanom, jer meni pletenje baš i ne ide. Kako sam lijevoruka, tako je svima uvijek bio problem pokazivati mi kako se plete, i tako sam nekako samouko za vrijeme studija još nešto i napravila, ali nakon toga me pletenje nije interesiralo. Krivo i pravo nekako izvučem, ali sve dalje od toga je već nauka. Tako je bilo i u srijedu. Od nas devet (iz 6 zemalja), dvije smo na lijevu, sve druge desnoruke. Negdje sam zametnula uputstva koja sam jednom dobila za ljevake, ali nadam se da ću ih uskoro pronaći, pa ih objavljujem ako nekome zatreba. Do tada se čvrsto držim tkanja, a moj pletaći rad moram poslikati za jedan od slijedećih javljanja.

Comments

Roman Tales said…
Jel' pletački susret bio u Danskoj? Nadam se da ti je bilo lijepo. Ja idem u subotu na susret s mojim curama, dugo se već nismo vidjele.
Tebi tkanje tako dobro "ide" da se uopće ne moraš baviti pletenjem, pogotovo ako te uzrujava. Ako ipak odlučiš plesti uzmi bilo koji priručnik i postavi ogledalo vertikalno uz stranicu i onda radi kako vidiš u ogledalu ... teško da će ti dešnjakinja uspješno pokazati kako se plete.

Popular posts