Srebrno tkanje / Weaving silver wire

Tkanje koje sam spomenula u jednom od svibanjskih postova, ali vam ga još nisam pokazala bio je moj ponovljeni izlet u svijet nekonvencionalnih materijala.
Već dosta dugo vremena čuvam klu
pko "Mare" (Unitas, rayon/kordonet svila/100% viskozni rayon). Dosta je tanka i čudno se ponaša bilo kao osnova ili potka (klizava i nepodatna), a kako ja baš ne volim umetati srebrne ili zlatne niti u tkanja od drugih boja i materijala, tako to klupko već dugo skuplja prašinu i čeka da smislim kako ću ga upotrijebiti.
U jednom od mojih izleta u Baumax, nisam mogla odoljeti ne kupiti srebrnu tanku žicu za izradu nakita. Bakrenu žicu različitih debljina sam već probala tkati, i tkanje je ispalo super, ne znam da li sam slike stavila na blog, ako nisam budem.
Sad kad razmišljam, slijedeće tkanje bakrenom žicom u osnovi mora imati neki drugi materijal, jer se žica ne ponaša dobro u osnovi. Zato sam za novo srebrno tkanje odlučila sam iskoristiti rayon svilu za osnovu, a srebrnu/posrebrenu žicu za potku, i rezultat je poprilično zanimljiv. Na slikama vidite sve, od početka do kraja, od materijala do gotovog tkanja.

Comments

Roman Tales said…
Lijepo izgleda, više nego lijepo ... ali, koliko je nosivo? Nemam neku predodžbu koliko je kruta ta žica za nakit.
Olinka said…
Plan je bio da ne bude nosivo. Žica s kojom sam tkala je jedna od tanjih, tako da bi za silu i moglo biti nosivo. Sad kad razmišljam, bilo bi super detalj na postojećem kaputu-jakni.... da ga malo podigne i napravi zanimljivim. Kao šal nisam sigurna da bi išlo.

Popular posts