Svileni šal - Silk scarf

Nakon što sam sinoć završila tkanje na kojem sam lagano radila posljednjih tjedana, evo i obećanih slika posljednja tri rada, redoslijedom kako sam ih završavala. Najnovije tkanje je rađeno sa pamučnom osnovom (kupljenom, mislim da je makedonski konac, lijepe oker boje, malo deblja nit), i svilenom potkom (ista ona svila o kojoj već dugo čitate na blogu i koju polako ispredem, pa tkam, pa kad mi nedostaje, opet ispočetka za kolovrat da napredem koliko mi ponovo zatreba).


Tkanje prije toga, iako tkan istom svilenom potkom, za osnovu je imao bijeli pamuk (dupla nit) i gotov izgleda puno "tvrđe" dok bojom vuče na bijelo. Nije tako lagan i prozračan kao ovaj gornji, ali sam svejedno zadovoljna.

I za kraj današnjeg putovanja kroz posljednje radove, evo i slika prvog od zadnja tri rada. Osnova ne znam šta je bila, ali je potka crna alpaka vuna, ručno predena. Tu sam crnu alpaka vunu nabavila pri posjetu jednoj od alpaka farmi, zamislite životinju koja upravo tako crno-crna živi. Tko još nije vidio alpaku, evo male slike sa jedne od farmi.

Comments

Unknown said…
Ostala sam bez teksta. Svaka cast!
Unknown said…
Svaka čast. Meni se tak čini komplicirano tkanje, zapravo ne tako komlicirano koliko mi se čini da ide jako sporo.Kupili smo za Društvo tkalački stan, ali ne znam da li bi se odvažila na takav rad, makar bi mi dobro došli tkanje za izradu nošnje. Sretno s tkanjem
mladenka said…
Prekrasni šalovi!Meni to ispadne previše kruto i ne tako prozračno.

Popular posts